ترکیه کشوری بزرگ و زیبا که داشتن جاذبه های گردشگری بسیار، اقتصاد رو به رشد و فراهم کردن شرایط زندگی ایده آل توانسته بسیاری از سرمایه گذاران و افراد خارجی را جذب خود کند همچنین در طی سال های اخیر مهاجرت ایرانیان به ترکیه بسیار افزایش یافته است. پزشکان و دندان پزشکان ایرانی نیز تمایل بسیاری به زندگی و کار در ترکیه دارند. اما قوانین کار پزشکان خارجی در ترکیه، شرایط و چهارچوب را برای فعالیتی آن ها در ترکیه تعیین کرده است. در ادامه می خواهیم به بررسی قوانین کار پزشکان خارجی در ترکیه بپردازیم.
قوانین کار پزشکان خارجی در ترکیه
مهاجرت به کشوری جدید علاوه بر اینکه تجربه جدیدی را برای فرد رقم می زند همراه با چالش های مختلفی نیز هست. یکی از اصلی ترین چالش ها برای اتباع خارجی پیدا کردن کاری متناسب با تحصیلات و تخصص خود است. برای دریافت اقامت ترکیه روش ها مختلفی وجود دارد بسیاری از افراد با خرید ملک در ترکیه به این کشور مهاجرت می کنند برخی از افراد از طریق دریافت ویزای تحصیلی و برخی نیز از طریق دریافت ویزای کاری ترکیه برای دریافت اقامت اقدام می کنند.
اما پزشکان و دندانپزشکانی تصمیم به مهاجرت به ترکیه می گیرند دغدغه هایی در مورد کار خود در این کشور دارند از جمله سوالاتی که ذهن آن ها را مشغول می کند این است که آیا می توانند با همان مدرک دریافتی خود از ایران در ترکیه طبابت کنند؟ یا باید مدرک جدیدی بگیرند؟
آیا پزشکان خارجی میتوانند در ترکیه طبابت کنند؟
لازم به ذکر است در ترکیه پزشكان و دندان پزشكان،داروسازان، پرستاران و سایر رشته های پیراپزشکی خارجى اجازه كار و استخدام شدن در مراکز دولتی ندارند و فقط ميتوانند در بيمارستانها، كلينيكها و مراكز درمانى خصوصى كار كنند. افرادى كه براى اولين بار تصميم به كار در تركيه دارند نبايد در كشور خود منع قانونى براى كار كردن در رشته مربوطه داشته باشند.
مراحل اخذ اجازه کار در ترکیه
در ادامه به بررسی مراحل اخذ اجازه کار در ترکیه برای پزشکان، دندانپزشکان و پیراپزشکان می پردازیم:
1.ارائه مدارك لازم به وزارت بهداشت كشور تركیه
در مرحله اول باید مدارک لازم را به طور دقیق به وزارت بهداشت ترکیه ارائه دهید تا مدارک تائید شوند. در این مرحله مدرک تحصیلی شما باید توسط سازمان Yök (Yüksek Öğretim Kurulu) معادلسازی (Denklik) شود. این فرایند به صورت رسمی دارای دو مرحله است که مرحله اصلی و مهم آن بر عهده شورای آموزش عالی ترکیه یا همان Yök است.
2.شرکت در آزمون تعيين سطح تخصصى
آزمون تعیین سطح تخصص پزشکی STS نام که در سال دو بار برای رشته پزشکی و دندان پزشکی توسط سازمان سنجش ترکیه برگذار می شود. این آزمون به زبان ترکی است. برای کسب نمره قبولی در این آزمون و معادلسازی مدارک دو شرط زیر مورد نیاز است:
- داشتن مدرك زبان انگليسى حداقل در سطح B1
- داشتن مدرك زبان تركى يا همان TÖMER
برای معادلسازی یا Denklik باید از طریق وب سایت به صورت آنلاین پرونده تشکیل داده و مدارک خود را به صورت آنلاین بارگذاری کرده و یا به صورت حضوری به این سازمان (سازمان YÖK) تحویل دهید. 4 الی 6 ماه طول می کشد تا مدارک شما بررسی و تائید نهایی شود که منجر به دریافت معادلسازی می شود.
لازم به ذکر است که قبل از تاييد نهايى مدارك شما مجبور به تحويل نتيجه آزمون STS به سازمان YÖK هستيد. پس از معادل سازى مدارك و گرفتن تأييديه ميتوانيد مجوز كارى خود را دريافت كنيد.
مدارک لازم برای دریافت مجوز کار در ترکیه
در حیطه مدارک و قوانین کار پزشکان خارجی در ترکیه باید گفت که موارد زیر الزامی است:
- دریافت دعوت به کار از یک مرکز درمانی خصوصی
- دریافت تأييديه مدرك پزشكى توسط شوراى آموزش عالى تركيه و معادلسازی مدارک